Monday, March 28, 2011

family day.................

last Sunday, 27 mac 2011.............
KERIS  got an invitation to join HAYAT 2 "family day's"...............
seme ahli turn padang kecuali PIE sebab die ade pengambaran semula untuk gambar praktikum pada hari yg same.......
namun majlis tersebut tetap berjalan dengan lancar..................
ucapan tahniah dan stinggi-tinggi penghargaan
dari pihak KERIS kepada HAYAT 2 kerana sudi menjemput kami turut serta dalam majlis tersebut................................
dan yang paling best dapat makan nasi lemak free............... wahhhh bungkus dengan daun pisang disertakan dengan telur sebijik sorang.... yum yum....






anual dinner!!!!!!!!!!!!!!!

haaaa........ somwthing new from us.... malam anual dinner
student kmj sesi 2010/2011...............
 kami tidajk ketinggalan untuk turut serta......
persedian telah dibuat oleh setiap praktikum sejak jam 3 ptg lagi pada 25 mac 2011.........
proses menyusun dan menceriakan meja makan masing2 telah berlanjutan sehingga kul 7 petang.............
pelbagai ragam manusia yang dapat kami perhatikan ......
gelagat  mereka menghias meja makan dengan menggunakan bahan2 yang terhad
secara tidak langsung menampilkan serta menonjolkan bakat terpendam mereka sebagai interior desingner........
wlupun cuma hias meja...............................
enough with the talking. lets move to the pic!!!!!!!!!!!
ah ??? where is the PIC?????????? any idea??????????????????









Thursday, March 24, 2011

CEO dh tuer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Korang mesti nk tahu kan....birthday sape plak kali ini....  cube la teka...well untuk informasi para pembaca... ini la birthday Yang Amat Berhormat, CEO kita...MUHAMMAD RASHIDI...
Pencetus ideologi KERIS bagi melahirkan masyarakat yang tahu erti SAHABAT... betol tak SHIDI? Tapi sekarang nie kami bukan nak menceritakan tetang asal usul KERIS... namun begitulah hakikatnya... Well Shidi for your information... 
"Do you know that you are getting old when the candels cost more than the cakes?"
Tapi papehal pun kami MT KERIS ingin mengucapkan "Selamat Ulang Tahun Kelahiran" & "May All Your Pray Come True"

outing jom......

yaaaa setelah penat menghadap buku dan juga tutorial selama seminggu .......
 kami tinggalkan sekejap untuk menenangkan jiwa dan emosi kamiii.......
 pd 20 mac lepas kami, ahli2 KERIS telah kluar ke bandar tangkak...............
pelbagai aktiviti yg telah kami jalankan ...........................
saksikanlah............

karaoke...... hilang sudah suara kami.......

hilang semeua tekanan kami... hmmm buat sementara jeeeee

crawling in my skin .................. yeye

aip....... lagu jiwang nampak .......

relax jeeeee........

huhuh ape ceo buat ???????

selain berkaraoke sebenarnya kami juga membuat kejutan ulang tahun rakan kami 
di pizza hut.......... 

wajah2 kami ......

nk juga interframe birthday owg.........

nilah birthday boy uh.......................

CEO!!!!!

keberkatan.....

pada hari jumaat yg lepas pd 18 hrbln ....... majlis keberkatan ilmu n solat hajat
telah dijalankan di kmj...
 dn seperti biasa ahli2 KERIS tdak terlepas untuk trut terlibat dalam aktiviti ini..........
 kami telah berkumpul di masjid an-Nur sejak jam 7 ptg lagi ..............
untuk memberi komitmen dlam majlis ini........ lihatlah gelagat kami......

sementara menungu waktu magrib.............

disebalik kesibukan kami..... kami tetap memberi komitmen pnuh dlam majlis ini.....
 kan ijad ?????

antara ahli sedang berdiskusi sblum majlis bermula.... bagus ak ??????

wajah-wajah ceria kami......

cahaya jelas terpancar dikalangan kami hahahhahahha :)

d an setelah majlis beerakhir kami menuju ke cafe......
untuk dapat makanan freee........
 akhirnya....... setelah penat menahan dahaga dan lapar.......
nasi tomato menjadi pengalas perut.... huhuh poyo se ayat..........

ijad org paling cepat nk g amek makanan....... lapar uh......

hahahhaha begambar bersama tetamu kehormat kami.... jom makan lapo.....

faizal nak jugak masuk ......

majlis bersurai lbih kurang jam 10.30 malam ........
 kami plang ke kediaman masing2 untuk meneruskan rutin harian kami............ sekian .....
"keberkatan ilmu penjamin masa depan"..

Saturday, March 12, 2011

darah!!!!!!!

hari ni kami turun padang untuk derma darah......
tapi nampaknye kmi sdikit tetlambat untuk mndaptkan borang
tapi x pee kami tgu second round.... yeeeeeeee

2.45 petang: akhirnya, kesemua MT telah berjaya menderma darah. Saksikanlah kemurahan hati kami dibawah, hehe....


krew disebalik tabir... program menderma darah........
perghh letih kan kne beratur panjang.......


wajah2 ceria penderma darah kmj.......

ujian asas sebelum menderma....... tekun sgt faizal dgar instruction abg uh .......
menanti giliran nak derma darah..... nervous.......

wajah ceria ijad dh lepas mnderma 450 ml darah die.... ditemani fad.....

proses menderma........

suke din dh siap............

tapi mase nk cucuk tangan die bkn maen takot lgi.......

hampir2 pengsan ye MT kite lpas amek darah..... pucat lesi muke PIE.......

beratur lagi......

 deen ditemani MT sbelum menderma

 pi'e bersama darahnya, hehe....

check point terakhir sbelum ke katil menderma.......

apelah yg korang usha kat kakak ni .......


dengar instruction pegawai uh.........

bleh pulak buat drama bersiri kat sini  eyk?????

 pemandangan2 kami semua...


DARAH!!!

akhirnya semua berjalan lancar tanpa ade masalah yg serius pownn.....
akhir kata dari kami......
"DERMALAH DARAH, SELAMATKAN NYAWA"
"DARAH ADALAH ANUGERAH KEHIDUPAN"
There was an error in this gadget