Thursday, May 12, 2011

interview oh interview....

anda bakal di interview? atau anda pernah di interview? x kiralah interview untuk keje ke, biasiswa ke, nak masuk u ke, pasti, perkataan  gementar,  nervous, butterfly dalam perut, dan semua adik beradik perasaan cuak akan muncul menari nari di ruang legar hemisphere kiri otak anda, ape? anada x nervous? langsung? anada yang tak nervous ni mesti dah jenuh di interview kan2?
eh, ni bukan, ni nervous system




ha, ni mungkin anda kowt, hehehe...

so, untuk mengelakkan nervous, cuma bersedia secukupnya, selawat, doa dan masuk dengan bergaya ke dewan temuduga..di samping itu, anda digalakkan membawa semua sijil yang anda ade kerana walaupun xde markah diberikan kerana kesungguhan anda itu, ia menunjukkan betapa seriusnya anda ketika itu

tambahan lagi, jawab dengan penuh yakin sekiranya anda disoal siasat adakah anda bersedia untuk ditemuduga, jangan gelabah, prepare untuk introduce diri dengan lancar dan jelas, kepetahan anda bercakap bakal membuatkan panel berasa kagum dengan anda at the first impression

berpakainla dengan kemas, susun segala dokumen anda dengan teratur, ceritakan kelebihan diri kerana itu yang membuatkan anda berbeza dengan orang lain, setiap orang unik kan?

so, kepada sesape yang bakal mengahadiri interview, gudluck....

0 komen *,*:

There was an error in this gadget