Sunday, May 8, 2011

MATRIK VS ASASI..............

SALAM...
Di sini sya ingin bertanyakan pendapat anda tentang asasi dan matrikulasi...kalau di beri pilihan anda akan pilih asasi atau matrikulasi???kenapa anda pilih asasi/matrikulasi???....apa yg anda tahu tentang asasi atau matrikulasi???...sila berikan pendapat anda....terima kasih...=)

4 komen *,*:

Aku budak Asasi said...

Aku bdk asasi.aku dulu pon dpt matrik tp aku msuk asasi.npe? sbb bg aku asasi bg bnyk pluang nak knl kehidupn dkt u.asasi dgn matrix kn sme je staun.tp utk ijazah bertaun.baik guna pluang utk mse dpn.tp klo dh dpt mtrik je takleh nak wat pa la.

anyone from matrix?

gary said...

bagi aku yg msuk matrik niii .... lag mdh klu plh matrik. yeee emg x dnfikan matrik ni mcm sklh dgn prtran yg ketat... tapi kbjikan plajar terjamin dn djaga oleh pihk kolej... wlupun modul pmbljaranye sgt pdt tpi lecterur kt matrik sgt membntu plajar mreka utk skor... klu asasi semua kt knre usaha sendiri.... pendapt aku lh matrik is bettr.

cdie said...

aku rase asasi lagi best kot walaupun aku budak matrik, kwan aku budak asasi kata, kat u macam2 ade, walaupun banyak bende kene depend on diri sendiri, tapi diorang ade senior nak bantu, leadership dioarng pun tinggi, erm, depends on yourself..

aJeS oThMaN said...

erm...pada aku matrik is better...bkn sbb aku bdk matrik jer..tp byk sbb lain...kat matrik like gary said...lecturer byk membantu coz byk budak jadi 'culture shock' ble kat matrik coz environment n study byk berbeza dr skola...ape lagi kat U....so, ble kat U da culture shock, xramai lecturer nk tolong(coz expect budak U da bley pker sendri)....think yourself..then, klo U ko kne btol2 independent n pandai jaga diri...dis bcoz ex-praktikum aku ckp ramai kwn dia yang straight a SPM dapat pointer 2point lbey jer kt asasi(kisah benar, takde bohong punyer)...so?which one is better??
Again.....think yourself....!!!

There was an error in this gadget